Yeni Sezon Nike Formaları


Sezon bitti maçlara ara verildi, futbolcular tatile çıktı... Maçların olmadığı bu dönemde taraftarı heyecanlandıran tek şey transferler ve forma lansmanları. Futbolda 2019-2020 sezonu yaklaştıkça takımların yeni sezon formaları da görücüye çıkmaya başlıyor. Belli başlı tedarikçiler yüzlerce takıma forma tasarlamakla uğraşıyor. Bu tedarikçilerden biri de Nike. Bu yazıda sizlere Nike tarafından tasarlanan 10 formayı yorumlamak istiyorum.

Barcelona


Barcelona'nın yeni iç saha forması Hırvatistan' ın meşhur damalı formasının renkleri değişmiş halinde. Her ne kadar yetkililer Barcelona şehir yapılaşmasından esinlenildi dese de akla ilk olarak Hırvatistan geliyor. Rakitic' e özel yapılmış gibi sanki. 
Deplasman forması ise geçmişin harika bir remake'i. Kesinlikle bu sezonun en iyi işlerinden bir tanesi. Akla Johan Cruyff' u getiriyor.

Paris Saint Germain


PSG' nin yeni sezon forması geçen seneki formanın çok altında kalmış. Değişen forma sponsorunun geçen şeriti bölmesi, beyaz çizgilerin çok göze batması benim için bu formanın albenisini azalttı.

Chelsea


Çizgi roman çizimlerini andıran desenler formaya ayrı bir hava katmış.  Nike 2 sezondur klasik tarzda iç saha formaları hazırlıyordu Chelsea' ye. Bu sezon biraz hava katalım demişler. Biraz karışık gözükse de kimileri için göz alıcı olabilir.

Atletico Madrid



Atletico Madrid sadelikten yana. İç saha forması yıllardır alışıla gelen kırmızı- beyaz çubuklu şeklinde. Deplasman formasını güzel kılan şey ise armanın  kırmızı renkte yer alarak bütünlüğü koruması. Benim gibi sadelik sevenler bu formayı da beğenecektir.

Galatasaray

Gelelim yerli temsilcimiz Galatasaray'a. Klasik parçalı formanın içinden şeritler geçirerek yenilikçi bir hava katılmış. Yakadaki siyah şerit ise oldukça havalı. Umarım formayı bozacak bir sponsorluk olmaz çünkü bütünlüğü sağlamak önemli. Bu formaya şampiyonlar ligi çok yakışacaktır.

Inter

Nike bana göre Inter' de sezonun iyi işlerinden birine imza atmış. Klasik siyah-lacivert çubuklu  ve efsaneleşmiş Pirelli sponsorluğuyla ortaya yine tam halı sahalık forma çıkmış. Deplasman formasındaki beyaz-gold renkler ise uyumuyla şahane olmuş.

Boca Juniors


Boca Juniors ve efsane forması. Bu tasarım yıllardır takımla özdeşleşti adeta. İç saha ve deplasman formasının renk uyumu ise benim hoşuma giden detaylardan.

Roma

Klasik düz kırmızı Roma formasına sadece yaka detayı eklenmiş. Sadeliğin bozulmaması güzel ancak birkaç değişiklik daha beklerdim. Yine de Totti' yi aklımıza getiren bu formayı beğenmemek elde değil.

Zenit St. Petersburg

Nike katalog formalarından Zenit' e güzel bir forma yapmış. Keskin dizaynlar formaya hafif bir uzay havası katmamış değil. 

Tottenham Hotspurs




Ve gelelim son değerlendirmemize. Tottenham sadelikten ödün vermeden yoluna devam ediyor. Klasik düz beyaz formasında lacivert detaylar aynı kalmış. Lacivert şortla beraber sahada güzel gözükeceğine eminim. Güzel giden şeyi bozmamışlar.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.