Regular Show



Çizgi dizi sevenlerin favorilerinden olan bir yapımı tanıtmak istiyorum sizlere, Sürekli Dizi (Orijinal adıyla, Regular Show).

Öncelikle, evet 22 yaşındayım ve Cartoon Network izlemeyi seviyorum. Sürekli Diziyle de bir gün rastgele denk gelmemle tanıştım. Genelde sıkıldığım zamanlarda açtığım kanalda, değiştirmemi engelleyecek şekilde eğlenceli bir çizgi film vardı. Absürt mizah anlayışı ve karakterleri sayesinde o günden beri favorilerimdendir.



Dizinin yapımcısı J.G. Quintel, kendi hayatı ve üniversite yaşantısından esinlenerek böyle bir dizi hazırlamış bizlere. 10 dakikalık bölümlerden oluşan Sürekli Dizi, genelde yetişkinlere hitap eden bir çizgi dizidir. Günlük hayattan doğal bir dil ve ince esprilerle yetişkin mizahı kullanılmıştır. Bölümlerde sıkça kaliteli müzikler kullanılması da dikkatimi çeken noktalardan.


Sürekli Dizi’nin 7 ana karakteri bulunmakta. Karakter yapımında hayal güçlerini o kadar zorlamışlar ki, her biri kendine has kahramanlar çıkmış karşımıza. En meşhurları ise Mordecai ve Rigby. Parkta çalışan iki arkadaşın başına her bölüm değişik olaylar gelmektedir. Bu olaylar kimi zaman büyülü ve doğa üstü şeklinde kimi zaman ise gençlik filmi tadında eğlenceli şekildedir.


Mordecai, Rigby’ e göre daha sorumluluk sahibidir ancak genele baktığımızda çalışmaktan asla haz etmezler. Bu özellikleri sebebiyle müdürleri olan Benson’ı çokça kızdırıp başlarına iş almışlardır. Video oyunları oynamak, en sevdikleri aktivitedir.


Parkta çalışan bir diğer harika ikili de Kas Adam ve Çak Beşliktir. Bu uyumlu çiftin, tanışma hikayelerini anlatan bölüm kesinlikle çok güzeldi. Kas Adam’ ın “Annen” lafları ise beni her seferinde güldürebiliyor.


Parktaki en aklı başındaki karakter kesinlikle Skips. Ölümsüz olan Skips, yaşlanmıyor bile. Tamir işlerinden de çok iyi anlayan Skips, başrollerimiz Mordecai ve Rigby ne zaman derde düşse, onların yardımına koşuyor.


Bir diğer karakter, Park müdürü Benson. Kurallarla yaşayan ve düzenli bir hayatı olan Benson’ ın, en kızdığı şey sorumsuzluk ve zamanında yapılmayan işlerdir. Çalışanlarına baktığımızda ise çok kızdığını anlamak zor değil.


Parkın sahibi Pops ise oldukça sakin ve en duygusal karakter. Ancak başına gelen komik olaylarla oldukça gülünç durumlara düşebiliyor. En önemli özelliği ise şekerleri çok sevmesi.


Sürekli Dizi’ yi sevmemi sağlayan en önemli özellik, kesinlikle çok absürt olması. Saçma olayları ve bölüm sonunda bu olaylardan kurtuluş hikayelerini çok seviyorum. Halen canım sıkıldıkça internetten bazı bölümleri izlerim. Sizlere de şiddetle tavsiye ederim.

İyi seyirler, umarım siz de seveceksiniz.

10 yorum:

  1. Daha önce fark etmemiştim. Teşekkürler bu güzel tavsiye için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmeniz için 1 bölüm izlemeniz yeterli, çok eğleneceksiniz :)

      Sil
  2. Şuanki çizgi filmlerden favorim esrarengiz kasaba :)

    YanıtlaSil
  3. Evet!!!! Kesinlikle favorilerimizden birisi... Komik ve eğlenceli bana göre! 😇 Ayrıca Gumbal diye de bir çizgi film vardı onu da izliyorum! 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gumball u da çok severim, hepsi çok güzel :)

      Sil
  4. Bu da çok iyi'di ama Gumball'ın yerini hiçbir çizgi film tutmaz.Bazenleri sıkılınca rastgele bir bölüm açıp izliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Mordekay demek bile tatlı ama ben Gumball cuyum hehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gumball herkesin favorisi, yakında onu da yazmalıyım ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.