Game of Hayal Kırıklığı


Son dönemin en popüler dizisi olan Game Of Thrones öyle bir final sezonuyla bizlere veda etti ki dizi hayranları bir anda yapımcıların düşmanı oldu. İşlenecek onca konu varken her şeyin sadece 6 bölüme sıkıştırılması ve cevaplanması beklenen soruların havada kalması çoğu kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Dizinin sonunda Demir Taht’a hiç umulmadık Bran Stark’ ın geçmesi ise ben dahil birçok kişiyi tatmin etmedi. Peki benim hayalimdeki final nasıldı?

Öncelikle 7. Sezonun son bölümüyle duvarı yıkıp Kuzey’e doğru ilerlemeye başlayan Night King ve Ölüler Ordusu, taa 3. bölümde değil de çok daha erken görünebilirdi. Ki birkaç teoride ilk bölümden savaşın başladığı ve birçok as karakterin öldüğünü okumuştum. Favorim olan Night King’in gözüktüğü tek bölümde öldürülmesi benim için kabul edilemez. 7 sezondur gelişi vurgulanan, ölüleri dirilten, her şeyi gören ve en çok korkulan karakterin tahta oturmasını görmek isterdim. Kuzeyi yerle bir eden Akgezen ordusu tüm krallığı karanlığa gömse fena mı olurdu? Ayrıca Bran ve Night King karşılaşması da bu kadar basit kalmamalıydı. 10 dakika göz göze bakışmanın neresi heyecanlı canım. Sadece gözünü arkaya çevirip karga uçurmakla koskoca 7 krallığın hükümdarı oldu ya Bran, orası da ayrı bir konu.


Hadi Night King’ i öldürdünüz peki en nefret edilen karakterlerden olan Cersei Lannister’ a neden böyle merhametli bir vedayı uygun gördünüz ey D&D. Şeytanın anca getir götürünü yapabileceği Cersei en azından Daenerys, Jon Snow ya da listesinde hep sayıkladığı Arya Stark tarafından öldürülebilirdi. Son sezonda kendisiyle ayrı düşen Jaime’nin kollarında huzur içinde ölmesi de beni tatmin etmeyen konulardan birisiydi.


Ve son konu Daenerys’ in “Mad Queen”, Jon Snow’un ise “She is my queen” diye dolaşan pasif birine dönüşmesi. Bir Targaryen her zaman potansiyel tehlikedir eyvallah ama sezonlardır karakter gelişimi merhamet ve özgürlük üzerine olan Khaleesi, masumları diri diri yakacak bir caniye dönüşmemeliydi. Jon Snow ise içine ata ata en sonunda annesi tarafından geline karşı doldurulan damat gibi akıllı cücemiz Tyrion tarafından gaza gelip aşkını öldürmek zorunda kaldı. Çok sevdiği topraklarını korudu, gayesini gerçekleştirdi ama birçoklarımız tarafından varis görülen Demir Taht’ a oturamaması beni de üzdü.

İyisiyle kötüsüyle bir Game of Thrones geçti. 10 yıl boyunca 8 sezonda bize heyecan, entrika ve bol bol vahşet yaşattı. Son sezonlarda bozulan olay örgüsünün kalitesi de kitapların yazarı George RR Martin’ in diziden elini çekmiş olmasıyla ilişkili sanırsam. Her ne olursa olsun Game of Thrones her zaman tarihin en iyi dizilerinden biri olarak akıllara gelecek. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.