Iphone ve Wall·e



Ünlü animasyon filmi Wall·e’ yi hatırlayanlarınız vardır. Sizce Iphone ve Wall·e’ nin nasıl bir bağlantısı olabilir?

Dünyanın en başarılı animasyon şirketlerinden olan Pixar’ ın, Steve Jobs bünyesinde bulunduğunu biliyor muydunuz? Steve Jobs, kurucusu olduğu Apple'dan uzaklaşmasının ardından neler yapabileceğini düşünürken, George Lucas'ın satmayı planladığı, bilgisayar grafikleri ile uğraşan ve harika işler çıkaran ekibin yaptıklarını gördüğünde, yeniden harekete geçmenin ve Apple'dakilere hala oyunda olduğunu göstermenin zamanı geldiğini düşünmüş. 10 milyon dolara satın aldığı ve Pixar adını verdiği şirketinde, Oyuncak Hikayesi, Sevimli Canavarlar ve Kayıp Balık Nemo gibi unutulmaz filmler yaratıldı. Ancak bir tanesi var ki hikayesi biraz değişik, Wall·e…


2007 yılında piyasaya tanıtılan akıllı telefon Iphone ile dünyada devrim yaratan Steve Jobs, aynı dönemde Apple’ın ne kadar güçlü olduğunu göstermek adına harika bir filmle gövde gösterisi yapmayı planlar. Adeta bir animasyon başyapıtı olan bu film, 2008 yılında Pixar tarafından vizyona sokulan Wall·e’ dir. Telefon piyasasındaki devrim, beyazperdede de devam etmiştir. Bu sayede Apple’ ın teknolojinin her alanında en iyi olduğu vurgulanmak istenmiştir. Filmdeki aşırı teknoloji ürünleriyle beraber inceden Apple göndermeleri de bulunmaktadır. Ayrıca yönetmenin açıklamasına göre, filmdeki diğer robot Eve, mühendislerle beraber iPad gibi Apple tasarımlarından esinlenerek yaratılmıştır.  


Beyazperdede harikalar yaratan Wall·e, animasyon denilince akla gelen ilk 10 listesine kesinlikle girer. Hadi spoiler vermeden filmin konusunu kısaca inceleyelim:

Film, gelecekte bir zamanı anlatıyor. Dünya, insanoğlu yüzünden çöplük olmuş ve yaşanmaz hale gelmiştir. Çareyi dünyadan ayrılmakta bulan insanoğlu, bir uzay kolonisinde yaşamaktadır. Dünyada ise temizlik işleriyle uğraşan robotlar kalmıştır.


Mıntıkasında, tek başına çöp toplamakla günlerini geçiren Wall·e isimli robot, bir gün beklenmedik bir misafirle karşılaşır. Uzay kolonisinden gönderilen Eve isimli robotla karşılaşan Wall·e, bizleri aşk, heyecan, aksiyon ve komedi içeren bir maceraya sokmayı başarır.


İlk kısımlarda diyalogun çok az olduğu bir gerçek. Ancak hiç konuşmadan bizleri olayın içine sokabilen bir robot Wall·e.




Robotların da duyguya sahip olabileceği mesajı taşıyan film, içerisinde büyük bir aşk hikayesini barındırıyor. Çoğu sahneyi tebessümle izlediğiniz filmde, zaman zaman ise duygulanıp gözleriniz dolabilir. Bu özelliğiyle sadece çocuklara değil, her kitleye hitap ediyor bence.


İyi seyirler, umarım siz de seveceksiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.