Ağaç Ev Sohbetleri #05

Eylül 30, 2019

Ağaç ev sohbetlerinin 5. Haftasına girmiş bulunuyoruz yahu zaman ne hızlı geçiyor. Bu formatı düşünürken bu kadar insanın bize eşlik edeceğini düşünmek çok heyecan vericiydi. Şimdi bunun gerçek olduğunu görmek ise çok mutluluk verici. Her hafta ortak bir noktada buluşmak ve sohbet etmek hepimize iyi geldi diye düşünüyorum.

Bu kadar pozitif giriş yaptıktan sonra insanın içine serotonin salgılatacak konumuz hakkında yazmak çok keyifli olacak sanırım :) Bu haftanın konusu şu şekildeydi: Hayatınızda sevdiğiniz ve şükrettiğiniz şeyler, sizi gün içerisinde mutlu eden küçük detaylar nelerdir?

Hadi bu boş sayfayı hep beraber dolduralım:

Bu konu hakkında güzel şeyler yazabilmek için önce zihnimizi boşaltmamız lazım sanırım. Basit cevaplardan çok, detaylı şeyleri düşünmeliyiz.

Şükür konusuyla başlayalım.

Her insanın şükretmesi gereken ilk şey sağlık olmalı. Öncelikle bir düşünelim, bu dünyaya sağlıklı bir şekilde gelmişiz. Herhangi bir organ eksikliğimiz yok. Zihinsel ya da fiziksel bir sakatlığımız yok. Dünyaya sağlığından noksan gelen milyonlarca insan var sanırım. Bunun için çok şükretmeliyiz.

Bir de ortam şartlarımızı düşünelim. Hayatta kalmak için savaştan kaçan, temiz su bulamayan ve bir yudum ekmeğe muhtaç durumda olabilirdik. Bu açıdan dünyadaki birçok insandan çok şanslıyız ve şükretmek için çok geçerli bir sebep.

Genel olarak Allah’ın bana bahşettiği tüm nimetler için şükrediyorum.

Ayrıca ufak bir ekleme; şükretme konularımızı düşünürken kimseye acıyarak bakmamalıyız. Herkes herkesin yerinde olabilir. Anlayışla yaklaşarak, iyilikle ve yardımlarla dünyamızı güzelleştirebiliriz.

Yine de şikayet edecek şeyler bulabiliriz çok normal. Mesela neden İsviçre’ de doğmadım Allahım diye isyan edebilirsiniz tercih sizin :)

****
Hayatta sevdiğim şeylere gelirsek:

Düşündükçe kararsız kalıyor insan, ne zor soru sormuşuz :D Klasik olarak ailem, arkadaşlarım diyerek işin içinden çıkabilirim ama aklıma ne geldiyse yazayım hadi:

Kahvaltı hazırlamayı gerçekten çok severim. Tost, menemen, omlet, ohh... Genel olarak yemek konusunda çok iyi olmasam da kahvaltı benim işim.

Konuya yemekten girdim, burdan devam :D Tatlıya hayır diyemem, her türlüsünü çok severim. Güllaç favorim :)

Çok sevdiğim insanlarla beraber olmayı, onlarla sohbet etmeyi hatta oyun oynamayı çok severim.

Dediklerine göre komik ve esprili bir insanım, birilerini güldürmeyi de gerçekten çok severim. Hem ben eğlenirim, hem karşımdaki, dünyanın en güzel hislerinden :)

Yürüyüş yapmayı, yürürken düşünmeyi de çok severim.

****
Ve gün içinde beni mutlu eden küçük detaylar

Uyanır uyanmaz rüyamı hatırlamak ve üzerinde düşünmek beni çok mutlu eder.

Yeni bir şarkı keşfettiğimde aşırı mutlu oluyorum, gerçekten günümü güzelleştiriyor. Ardından bıkana kadar dinliyorum ve sıkılmaya başlıyorum, ta ki yeni bir keşif yapana kadar.

Birilerine gerçekten yardımcı olduğum hissi ve yüzlerindeki tebessüm de beni mutlu eden detaylardan.

****
Düşündükçe fark ettim ki, aslında dünya bize sevdiğimiz, mutluluk verici bir sürü şey sunmuş. Her birine şükrederek yaşamaya devam etmeli insan :)


60 yorum:

  1. yazına bayıldım cidden. çok güzel şeyler ifade etmişsin. özellikle şu acımak konusunda dediklerine katılıyorum. anlayışla karşılamalıyız. acıyarak bakmak çok tuhaf yani. elimizdekinin kıymetini bilirsek daha iyi olur. kahvaltı hazırlamayı sevdiğine şaşırdım bence harika bir şey bu. çünkü ben sabahları hiç kendime gelemiyorum ve güne enerjik başlayanlara da hayranım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin Allahtan geldiğine inanıp öyle şükretmek gerekir. Hayranlık için de heheh cidden severim yani kahvaltı hazırlamayı. teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Ne güzel şükür dolu, okuyunca yüzü gülümseten bir yazı olmuş. Anlaşılan bu hafta herkes hakkında yeni şeyler öğreneceğiz, gülümseyeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimizi sımsıcak yaptı gerçekten bu hafta :)

      Sil
  3. Çok güzel... İnsan şükretmeli bulunduğu yere. İyi ki bu haftanın konusu böyle bir başlıkta toparladık! Gelecek Ağaç Ev Sohbetleri' ni merakla bekliyorum açıkçası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol İrem Can, gerçekten tüm yazılar çok güzeldi :)

      Sil
  4. Gerçekten ağaç ev sohbetleri projesini kurarken yaptığımız konuşmalar sanki dün gibi. 1 ay ı devirdik hep beraber. Ne de güzel oldu.. Daha da büyüsün insAllah. Kahvaltı diyerek iştahımızı açıyon durduk yere. :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iyi ki ağaç ev oldu :) Kahvaltı benim işim :D

      Sil
  5. Kesinlikle rüyalarımı bende düşünürüm. :) hatta tekrar gözlerimi kapatır, canlandırmaya çalışırım ve kendimce olmasını istediğim gibi hayal etmeye başlarım. Gerçekten çok zevkli oluyor.:))

    YanıtlaSil
  6. bugünlerde o kadar çok şeye şükrediyorum ki... anı yaşayıp hayatı güzelleştirmeme çok yardımcı oldu bu.
    insan bi an durup düşünmeli günlük koşturmacada. mutluluk kaynağı ufak detayları yakalamalı. yazdıkların da "bir dur ve düşün ne çok şey var yaşama dair güzellikler sunan." dedi. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazarken bu duyguları hissettim, güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Rüyalarımı hatırladığımda ben de çok bir zafer kazanmışçasına seviniyorum :)) Üşenmeyip yazdığımda ise değmeyin keyfime :)
    Bu haftanın konusu çok hoşuma gitti, hafta boyunca biriktirip yazmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum Eslem, rüyalar her şekilde mutlu ediyor insanı :)

      Sil
  8. Bugünün konusu ne kadar güzel. Şükretmek ve ufak şeylerden mutlu olabilen her insan,guzellikleri de kendine çeker..
    Rüyalarımı hep unutuyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlayınca çok güzel oluyor :D umarım hep mutlu kalabilen insanlardan kalırız :)

      Sil
  9. Rüya hatırlamaya çalışma hali ben de de var😇😇. Güzel noktalara değinmişsin ayrıca Taha. Yaşına göre olgun bir insan olduğunu düşünüyorum. Yüreğine sağlık 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız, çok teşekkür ederim, yorumunla mutlu ettin :)

      Sil
  10. Her şeyin başı sağlık. ''Küçücük bir kulübede sağlıkla yaşamak mı yoksa koskoca bir malikanede ağır bir hastalıkla uğraşmak mı?'' sorusunun yanıtı herkes için 1. seçenek olduğuna göre gerisi boştur ve şükür önemlidir gerçekten.

    Sohbetiniz bol olsun Taha, kaleminize kuvvet;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Zeugma, insan hep bunun bilince kalarak hayatına devam etmeli ve bolca şükretmeli. Çok teşekkürler :)

      Sil
  11. şarkıyı döngüye alma bende de var. başlarda bunun tüketici toplum zihniyetinin bi getirisi olarak algılamış, kendimi de eleştirmiştim ancak sonradan güzel şeylere çok az rastladığımdan tatlı bi melodiye hemen bağlanıp dibine kadar yaşama arzumdan olduğunu anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de öyle oluyor gerçekten, gördükçe tıklayıp dinliyorum. Ama zamanla neden o şarkıya karşı ilgisizleşir insan orasını bilemedim :D

      Sil
  12. İnan İsviçre'de yaşayanın da bir sürü derdi vardır kendine göre:)
    Şükür edecek ne kadar çok şeyimiz var değil mi? Yeter ki görmek isteyelim.
    Rüyaları düşünmeyi bende severim tabi iyi olanları:)Kötüleri suya anlatmak lazımmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dert olduktan sonra her şekilde cidden ama en başı sağlık. Aman kötü rüyalar beni kötü etkiliyor, suya anlatayım bari :)

      Sil
  13. Taha yazıyı sanırım karnın açken hazırladın :) .Rüya üzerine bende düşünüyorum hatta rüya günlüğüm bile var. Güzel yazı olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüya günlüğü çok hoşmuş ya, hatırlamak için birebirmiş cidden :D

      Sil
  14. Menemen ve güllaç dedin, yine beni benden aldın Taha :) gel anlaşalım, sen menemen yap, ben güllaç. elbet birileri de çay/kahve getirir; ağaç evde yeriz hep beraber :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of ya ama şimdi ne canım çekti :D haftaya böyle yapsak, keşke gerçek olsa :))

      Sil
  15. ayol yürürken düşünemem yaa çevreyi izleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinçaltı otomatik ele geçiriyor beni deep :)

      Sil
  16. İnsan isyan edecek binlerce sebep bulabilir. Şükretmek için nefes alıp vermek yeterlidir. Yaşanmış ve yaşanacak olan her şeye şükür etmek, insanın iç huzurunu da pekiştiriyor. Yine güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) insan isyan edecek olsa kesinlikle her şeyden edebilir ama sağlığını düşündüğünde şükür için yeterlidir :)

      Sil
    2. Bu arada Ağaç Ev Sohbetleri'ni seninle tanıdık. Çok da keyifle takip ediyoruz. Takibe aldığımızdan beri kahve molalarımızı keyiflendirdiniz. Her gün başka arkadaşlar keşfediyor, onların anılarına, hikayelerine eşlik ediyoruz. Harika bir ekip çıkmış ortaya.. Daha da büyümeniz dileklerimizle..

      Sil
    3. Çok teşekkürler, hep beraber büyüyeceğiz inşallah :)

      Sil
  17. Konu fikri Edischar'dan :) gerçekten benzer şeylere değinmişiz, insanı mutlu eden şeyler çok hoş, her yazıda bunu fark ettim :)

    YanıtlaSil
  18. yazın harika,
    kahvaltıyı bende çok severim tabii ikindi kahvaltılarını daha da çok :)
    bazen nankörlük edebiliyoruz aslında şükür etmek için o kadar çok sebebimiz var ki..
    yeterki görebilelim..
    ağaç ev sohbetine katılan tüm arkadaşlarımız çok duyarlı,
    bu konuda çok mutluyum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ağaç ev sayesinde katılan herkesi okumak, fikirlerini öğrenmek çok keyifli oldu. Ben de çok mutluyum, herkesin eline sağlık :)

      Sil
  19. Ağaç ev sevgiyle dallanıp budaklanmaya yol alıyor, ne güzel. Çabalarınız şükür sebebi. Gönlünüze sağlık, hayatınıza sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecehan hanım çok teşekkürler, iyi dileklerinizi sizin için de temenni ediyorum :) Ağaç ev sayesinde birçok kişiyle sohbet ediyoruz gerçekten çok güzel oldu

      Sil
  20. Bu haftanın konusu çok güzel. Kendim için yazacağım bunları ben de...

    YanıtlaSil
  21. Yeah, good food is something really pleasurable☺

    YanıtlaSil
  22. Birden aklıma geldi; şükreden mi çok yoksa şikâyet eden mi? Cevap şükreden olacaktır muhtemelen. İnsan şükrederek daha iyi hissediyorsa şükür iyi bir şeydir. Ancak hayat pahallığı, işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik vs. konularda mevcut durumu kabullenmemiz, sorumluluğu tanrının üzerine yıkmak için bu sözcük kullanılmamalıdır. Açlık sınırındaki insan sayısı arttı şeklinde bir haber duyduğumuzda çok şükür biz onlardan değiliz, iyi kötü karnımız doyuyor diyemeyiz. Her şeye kadir Allah'tır fakat yanlış kararlarla ülkeyi ekonomik dar boğaza sokan yöneticilerin biz şükrederken aradan sıyrılmasını kabul etmek doğru değil bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, şükür bize bahşedilenler içindir. Kötü bir durum başımıza gelmedi diye teşekkür edilir ancak buna minnet duyulup o acı çekenlere acıyarak bakılmamalıdır.

      Sil
  23. Bu dünyada şükür edebileceğimiz o kadar çok şey var ki hangisine şükür etsek azdır.Çok güzel bir dünya da yaşıyoruz bence.Bir şarkı bulup bıkana kadar dinlemeyi bence çok severim.Çok güzel oluyo ya anlatılmaz yaşanır derler ya işte o bu . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükretmek ve ayrıca buna karşılık bırakacağımız iyilik gerçekten çok önemli. Evet şarkı konusunda ben de o hisleri yaşıyorum :D

      Sil
  24. Şarkıdan dinleye dinleye bıktıktan sonra bir daha şarkının yüzüne bakasım gelmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya ta ki unutup yeniden karşılaşana kadar :)

      Sil
  25. Yaşadıgımız hergüne sağlık içerisinde geçirecegimiz herana binlerce şükürler olsun

    YanıtlaSil
  26. Yazın çok güzel olmuş.Tebessümle okudum,ayrıca yeni müzik keşfettiğindeki heyecan bambaşka bir şey ya:)

    YanıtlaSil
  27. Soruya bu kadar detaylı bakamadığım ve başta sağlık şükrünü hatırlayamadığım için kendime kızmadım değil. Kesinlikle en başta şükredilmesi gereken şey sağlık ve diğerleri sağlığın yanında o kadar basit kalıyorlar ki.. Gördüğüm rüyaları ben de hep hatırlar ve bununla çok eğlenirim :) Rüya hoş da olsa kötü de olsa hatırlayabilmek güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık en başı gerçekten. Rüya olayı da demek ki çoğu kişi de mutluluk verici :) Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  28. Şu sohbetlere ucundan köşesinden yetişirim diye umuyordum da yok ben yetişemiyorum ühühühühü.. Sizin cevapları okumak da mutlu ediyor tabi beni. Gerçi bu ara onlara bile yetişemiyorum neyse bu yorumun ana konusu benim bir şeylere yetişemem değildi :D Küçük detaylardan mutlu olmak herkesin başaramayacağı bir şey kesinlikle çünkü insan bazen mutlu olduğunu anlayamıyor. Cevaplarına da birazcık cevap vermek istiyorum tatlıı konusunda ofofofof şöyle güzel bir güllaç olsa da yesekkk *-* Yürüyüş yapmak gerçekten insana huzur veriyor sanki kendinle buluşuyorsun o an çok garip hissettiriyor... Her yazdığına cevap veresim var ama bu yorum aşırı uzar giderrr. Küçücük şeylerin bizi koskocaman mutluluklara sürüklediği anlar yaşayalım diyor veee kaçıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlı bir yorum bu ya, bugün için mutlu eden küçük detaylar arasına girdi :))

      Sil
  29. 2 haftadır sohbetlere katılamıyorum, ne güzel bir konuymuş bu böyle, yazını keyifle okudum. Böyle yazılar da mutluluk sebebi benim için, çok hoşuma gidiyor. Kalemine sağlık.
    Özellikle yemeklerden bahsedişin aynı ben, gözlerimden kalpler fışkırdı.
    Umarım her günün mutlulukla dolar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh yemekler ve fışkıran kalpler çok tatlı benzetme :) beğendiğin için, güzel yorumun için ve iyi dileklerin için çok çok teşekkürler, seni de bekleriz ağaç eve :)

      Sil
  30. Bu şükür listesi, mutluluk listesi gibi listeleri "yazmak" öyle önemli ki. Ben hep yazıyorum, her gün yazıyorum bu listeleri. Her gün yaşayıp geçtiğimiz, üstünde durmadığımız şeylerin önemini, ancak yazmak için düşündüğümüzde fark edip ortaya çıkarabiliyoruz. Yazmasak belki de "bugün mutlu olacak bir şey yaşamadım" diyip geçiyoruz.

    Senin maddelerin de ne güzeldi.
    Kahvaltı hazırlamayı sevme maddeni birkaç kere okudum, doğru okuduğuma da ayrı sevindim :))
    Ne çok ortak noktamız var seninle Taha, iyi ki karşılaştık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.