Ağaç Ev Sohbetleri #03


Bu hafta ağaç evde, farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde yaşayan ancak her hafta ağaç evde toplaşan kişiler olarak  yaşadığımız şehirleri konuşmayı istedik ve sorumuz bu şekildeydi: Yaşadığınız şehrin sevdiğiniz ve sizi oraya bağlayan özellikleri nelerdir? Şehrinizde gitmeyi tercih ettiğiniz yerleri, meşhur yemekleri ve bir gün uğrarsak bize önerebileceğiniz aktiviteleri tanıtır mısınız?


Öncelikle yaşadığım şehri 3 kelime ile özetliyim. ÜniversiteÖğrenci ve Gençlik. Evet nam-ı değer Es-Es' liyim. Yoğun bir üniversiteli nüfusu sebebiyle capcanlı bir şehir Eskişehir. Doğma büyüme buralıyım, pek fazla dışarı çıkmak da nasip olmayınca bu şehre iyice bağlandım. Bunun en önemli sebepleri medeni insanları, kültürel etkinlikleri, yeşil alanları ve daha bir sürü şey :) Burada huzur ve mutluluğu hissediyorum. Eskişehir benim konfor alanım.

İşte içlerinde kendi çektiğim fotoğraflarımla beraber mini bir Eskişehir gezintisi başlıyor:

Burası Sazova Parkı, Eskişehir’in en büyük yeşillik alanı. En meşhur yeri de fotoğraftaki Masal Şatosu. Ailece veya arkadaşlarla vakit geçirmek için harika bir yer. Serin yer örtünüzü, getirin termosları, yayılın çimlere tüm gün. Ayrıca içerisinde Hayvanat Bahçesi ve Su Altı Dünyası da barındırıyor. Çocuklu ailelerin hafta sonu için bir numaralı tercihi burası.



Gelelim Eskişehir’le özdeşleşen Porsuk Çayına. Bir zamanlar içerisinden pislik akan çay, yeşilliği, manzarası ve gondollarıyla şu an yerli Venedik olarak anılıyor. İki tarafı çimlerle bezenmiş bu yer Adalar olarak biliniyor. Sağlı sollu kafeler, adım başı sokak müzisyenleri ile her daim canlı kalmayı başarıyor. Buraya uğrarsanız yapmanız gereken tek şey, kola ve çekirdek alıp çimlere yayılmak.


Burası da bir diğer yeşillik alan Kentpark. Ne kadar çok yeşillik alanımız var değil mi ;) Meşhur yapay plaj da burada bulunuyor. Kentpark yürüyüş için, özellikle akşam üstü, gerçekten çok ideal bir yer. Otogarın dibinde olduğu için günübirlik turunuzun son durağı olabilir.


İşte karşınızda Eskişehir’de en sevdiğim mekan, Haller Gençlik Merkezi. İsminden de anlaşılacağı üzere eski meyve sebze hali. Yılmaz Büyükerşen dönemiyle gençlik merkezine dönüşüyor. Kafa dinlemek, ders çalışmak, arkadaşlarla buluşmak için harika bir yer. İçerisinde tiyatro salonu bile bulunuyor. Hediyelik eşya alışverişinizi de buradan yapabilirsiniz. İçerisinde birçok cafe ve yemek alanları da bulunuyor, benim tercihim ise Yosun Cafe :)


Eskişehir’ in bir diğer bilindik yeri de tabi ki Odunpazarı. Burada tarihi Odunpazarı Evlerini gezebilir, Balmumu Heykelleri Müzesini ziyaret edebilir ve biraz yukarı çıkıp Şelale Park’ta şehir manzarasını seyredebilirsiniz.



Sizlere tavsiye edebileceğim yemeklerimiz ise Çibörek ve Met Helvası. Özellikle cevizli helvayı yemeden gitmeniz çok büyük kayıp olur. En iyi helva kesinlikle Hamamyolunda bulunan Tanınmış Helvacı adlı yerde :)

Eskişehir’ de Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası da herkes için ulaşılabilir durumda. Hal böyle olunca büyük bir ilgi görüyor. Sezon boyunca tüm oyunlar kapalı gişe oynanıyor. Burada sanata gerçekten doyuyorsunuz. Son gittiğim konserden bir fotoğraf bırakmak istedim :)


Gelmişken meşhur Eskişehirspor taraftarına katılmak da isteyebilirsiniz. Bu şehir tam bir futbol aşığı. Yenilenen Atatürk Stadyumunda, ateşli Es-Es taraftarıyla maç izlemek gerçekten çok keyifli.


Son yıllardaki gelişimiyle Türkiye'nin en yaşanılır şehirlerinden biri Eskişehir. Modern, kültürel, sanata değer veren, dinamik, çağdaş ve cumhuriyet aşığı bir şehir. Şahsen ben de bu şehirde yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Günübirlik gezmek için de çok uygun bir tercih. Özellikle hafta sonları turlarla birçok turist geliyor. Bir gün uğrarsanız çok memnun kalacağınızı şimdiden söyleyebilirim. 

Umarım beğenmişsinizdir. Yorumlarda görüşlerinizi okumak benim için çok güzel oluyor. Her hafta ağaç evde görüşmek üzere :)

76 yorum:

  1. Eskişehir yaşamak istediğim şehirlerden biri. Üniversiteyi orda okumak istiyorum hatta ama istediğim üniversitede okunmak istediğim bölüm yok maalesef :( Bir gün inşallah Eskişehir'e yolum düşer de bol bol gezerim 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ profilime göz atar mısın beğenirseniz abone olursanız memnun olurum.

      Sil
    2. Şevval, umarım gelip görürsün bir gün. Seveceğine çok eminim :)

      Sil
  2. Harika bir şehir,görmek istediğim şehirler arasında bir şehir ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir gün gelip görürsünüz, bana göre de harika bir şehir :)

      Sil
  3. Kesinlikle gezip görmek istediğim bir şehir. Çok samimi bir yazı olmuş, şimdiden heyecanlandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ profilime göz atar mısın beğenirseniz abone olursanız memnun olurum.

      Sil
    2. İnşallah bir gün gelip görürsün Akela, çok keyifli bir şehir :)

      Sil
  4. Öğrenci şehri değil miydi.
    Fotoğraflarda çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ profilime göz atar mısın beğenirseniz abone olursanız memnun olurum.

      Sil
    2. Tamam geliyorum. Taha bu arada yazdığın şiiri paylaştım bakabilirsiniz

      Sil
    3. Evet öğrenci şehri olarak bilinir. Ama sadece bununla ibaret değil tabi ki, teşekkürler yorumun için. Şiir de harika olmuş :)

      Sil
  5. Eskişehir, şehircilik bakımından Büyükerşen Hoca sayesinde muazzam bir gelişme gösterdi. İzmir'den sonra yaşamak isteyebileceğim bir şehir, denizi olmamasına rağmen. Siz de çok güzel anlatmışsınız, tebrikler:) Met helvasını yememişim, aklımda bulunsun.
    Bu arada önümüzdeki hafta Ağaç Ev Sohbetleri konusu için önerim: Özgürlük size ne anlam ifade ediyor? Size göre özgür olmanın sınırı nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten Yılmaz Hoca sayesinde bu atılım gerçekleşti, seveni çoktur. Güzel yorumunuz için de teşekkürler, cevizli helvayı mutlaka deneyin :) Fikir önerisi için de teşekkürler, çok güzel bir konu olacak.

      Sil
    2. Sabırsızlandım "özgürlük" konusu için. Çok yaralıyım, çok acıklı yazabilirim :P

      Sil
  6. Eskişehir'i çok severim. Odunpazarı evlerinde bir konukevinde birkaç gece kalmış, az da olsa tadını çıkarabilmiştim Eskişehir'in :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ profilime göz atar mısın beğenirseniz abone olursanız memnun olurum.

      Sil
    2. Günübirlik veya birkaç günde gezmeye çok uygun bir şehir burası. Bir gün mutlaka yeniden uğrayın :)

      Sil
  7. Harika görseller, harika tanıtım 👍👏🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ profilime göz atar mısın beğenirseniz abone olursanız memnun olurum.

      Sil
    2. Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  8. Ben de Eskişehirliyim!!! En kısa zamanda yanıtlayacağım!!!! 😊😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ profilime göz atar mısın beğenirseniz abone olursanız memnun olurum.

      Sil
    2. Hadi ya! çok merak ettim şimdi senin yazını :))

      Sil
    3. Veeee.... Paylaştım! 😅

      Sil
  9. Güzel ve faydalı bir yazı..İzninle bloggerına yorum yapanlara blogumun linkini koyacağım ve sizde göz atıp benim size olduğum gibi abone olursanız mennun olurum.İyi yayınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ben de blogunuzu ziyaret edeceğim :)

      Sil
  10. https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ profilime göz atar mısın beğenirseniz abone olursanız memnun olurum.

    YanıtlaSil
  11. annem eskişehirli, arada dayımlara gidiyorum. büyükerşen'den sonra büyümede inanılmaz bi ivme yakaladı. es es tribünleri de cidden çok güzel özellikle bando takımı. hıı hamamlarını da unutmayalım çocukluğumun travması :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet ya hamamlar çok meşhur, nası es geçtim :D Es-Es Bando ve maçlar çok keyiflidir, futbolu sevmeyenler bile sırf bunun için geliyor. Ve Büyükerşen tabi ki, onun dönemiyle çehresi değişti resmen şehrin.

      Sil
  12. Harika, samimi bir Eskişehir yazısı olmuş. Ne kadar güzel özetlemişsiniz Eskişehir'i. Yazıyı okurken adeta Eskişehir'de gezindik. Eskişehir'i özlediğimizi fark ettik. Eskişehir ile ilgili detaylı bir gezi rehberi yazmak isterseniz, sizi blogumuzda misafir etmekten mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz çok mutlu etti. Detaylı bir yazı yazacak kapasitede miyim bilmiyorum ama blogunuzu sıkça okuyup yeni yerleri tanımak istiyorum. Harika bir bloga sahipsiniz :)

      Sil
    2. Blogumuzu beğenmenize sevindik. Takip eder, yorumlarınızla katkıda bulunursanız mutlu oluruz. Eskişehir ile ilgili detaylı bir gezi rehberi yazısı yazmak isterseniz teklifimiz her zaman geçerli. Bu yazı içeriğini beraber de oluşturabiliriz.

      Sil
  13. Yanıtlar
    1. Thanks Evi, Would you like to come to Eskisehir? :)

      Sil
  14. İşte Eskişehir tam olarak bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa sen de kaç yıl yaşamışsın, en az bu kadar biliyosun zaten :)

      Sil
  15. Şehircilik anlamında Türkiye'nin sayılı şehirlerinden olabilir bence. Sosyal olarak da çok keyifli bir şehir :)

    YanıtlaSil
  16. Evet 2 üniversite sayesinde öğrenci şehri olarak kalıplaştı :) Yeşillik alanları, sosyal imkanları falan kesinlikle burada yaşadığım için çok mutlu hissediyorum. Seni de bekleriz :)

    YanıtlaSil
  17. Ah ne güzel anlatmışsın şehrini, keyifle okudum.
    Çok istiyorum bir gün her bir köşesini uzunca gezmeyi.
    Bundan bi' 10 sene öncesinde birkaç defa gitmiştim her ne kadar ev ziyaretleri olup çok fazla gezemesem de, görmüştüm.
    Ama söylediklerine göre şimdi ile 10 sene öncesi arasında inanılmaz fark varmış, görmek istiyorum her yeri :)
    Peki sence sonbaharda mı gelip gezeyim, yoksa yaz mevsiminde mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz beni çok mutlu etti, teşekkür ederim :) Eskişehir'in sonbaharına güven olmuyor, bazen çok soğuk oluyor :D doya doya parklarda yayılayım, kafamı dinliyim istiyorsanız nisan-mayıs ayları harika olur.

      Sil
  18. Eskişehir benim masal şehrim.. Her anını keyfini çıkararak doya doya yaşa benim için de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ne güzel yorum bu, bu zamana kadar çok keyifliydi Eskişehir, inşallah böyle devam eder sizi de beklerim :)

      Sil
  19. Eskişehir'e iki kez geldim ve her seferinde sevdim :)) Haller'in ortamını çok beğeniyorum. Son gelişimde Eskişehirli arkadaşımın tavsiyesiyle sahafları gezmiştik, orada yaşasam daimi müşterileri olurdum herhalde :)) Bernarda Alba'nın Evi'ni de izleme imkanı bulmuştum. Çok güzel bir şehir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya İnsancıl Sahaf benim favorimdir. Geçen sene tüm oyunları izlemiştim, Bernarda Alba da gerçekten çok iyiydi. Çok teşekkürler güzel yorumunuz için :)

      Sil
  20. öğrenci olmak için en güzel şehir yaa :)

    YanıtlaSil
  21. Eskişehir'e bir kere gittim ama o da çok verimli bir zaman diliminde değildi. O yüzden doyasıya gezemedim. Umarım daha geniş bir zaman diliminde tekrardan gidebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Gizi, umarım yeniden gelirsin, bence çok seversin :)

      Sil
  22. Eskişehir için boşuna yaşanılacak yer dememişler :)

    YanıtlaSil
  23. Eskişehir deyince aklıma ilk gelen şey biraz komik. Eskişehir'e komşumuzun oğlunun sünneti için gitmiştik. Ben ortaokuldaydım. Eskişehir'de bizi yeni yapılmış çok güzel bir sitede misafir etmişlerdi. Evin zemini sıcacıktı ama hiçbir yerde soba yoktu (sobalı evde doğup büyüdüm). Evin her köşesine bakıp soba bulamayınca yerler nasıl o kadar sıcak anlayamamıştım. Sizin komşular ne kadar çok yakıyor ki sobayı, yerler bu kadar sıcak oluyor demiştim. Tabi herkes epeyce güldü. Meğer daireler yerden ısıtmalıymış! O günden sonra Eskişehir deyince aklıma hep o sıcacıklık ve çocuk saflığım geliyor. Üniversitedeyken de birkaç kez gittim Eskişehir'e ve her seferinde orada okumadığım için üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ne kadar güzel bir anı bence :) Üniversite için gerçekten en iyi şehirlerden biridir.

      Sil
  24. eskişehiri bu yaz ikinci kez gördüm ve türkiye'de değilim sandım. her yerden çıkan heykelleri, müzeleri, gondolları, deniz olmayan plajı, devasa parkları, kitapçıları ile avrupanın pek çok şehrinin birleşimi gibi olmuş. bayıldım. kıskandım.çok şanslısınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunları düşündükçe kendimi şanslı hissediyorum gerçekten :)

      Sil
  25. Eskişehir hakkaten enerjisi çok yüksek bir şehir. Özellikle adalar tarafını çok hareketli bulmuştum. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı yerler özellikle Adalar ve Bağlar 7/24 canlı. Öğrenci nüfusu sayesinde heralde. Teşekkür ederim gizlipencere :)

      Sil
  26. Eskişehire gelmeyi çok istiyorum. Önerilerinizi dikkate alacağım.

    YanıtlaSil
  27. Sayende gezmiş kadar olduk :)Eskişehir hakkında pek bilgim yoktu ama öğrenci şehri olduğunu hemen hemen herkes bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam olarak öyle ama içerisinde daha neler var, gerçekten çok güzel bir şehirdir :)

      Sil
  28. ne mükemmel bir şehirmiş bu Eskişehir valla tek kelimeyle harika inşallah bir gün gelip görmek nasip olur oraları da🙋‍♀️🙋‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç olsa da yorumunuza dönebildim :) gerçekten gelip görürseniz çok seversiniz :)

      Sil
  29. Öğrenci şehri diyorlar burdakiler.Umarım ilerde yolum eskişehir'e düşür çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam olarak öyle aslında, çok büyük bir öğrenci nüfusu var ve şehre hareket getiriyor :)

      Sil
  30. Güzel ülkemizin birçok bölgesinde bulundum ama Eskişehir e maalesef hiç yolum düşmedi, çok merak ettiğim illerden birtanesi. Yazınız beni iyice meraklandırdı, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim asıl :) günübirlik gezmek için harika bir şehir burası, bekleriz :)

      Sil
  31. Ayayayay! Fotoğraflara bakınca Eskişehir'i özlediğimi fark ettim. 3 Kere geldim Eskişehir'e yazdığın yer yeri de her geldiğimde gördüm. Her geldiğimde de ayrı bir zevk aldım. Gerçekten çok güzel bir şehirde yaşıyorsunn :)

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar, Eskişehir'i gezme şansını ben de elde etmiştim üç sene önce. Çok beğenmiştim. Yazınızı da beğendim, gezi yazılarını severim. Sizi takibe aldım, ben de beklerim :)

    YanıtlaSil
  33. ne kadar güzel bir yer böyle :)
    ben de gezmeye gelmek istiyorum. bir arkadaşım orada okuyor 2 yıldır çağırıyor bir türlü maddi manevi fırsat bulup gidemedik. aslında bayağı keyifli zaman geçirilir burada :)
    kaliteli, bakımlı, kültürlü bir şehirmiş. bence de şanslısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kültür açısından evet birçok imkan var ve bu çok güzel hissettiriyor :) Umarım bir gün uğrarsın, beğeneceğine eminim :)

      Sil
  34. Görüntüler harika... Ben doğma büyüme Kütahyalı'yım... Bilirsin belki Kütahya-Eskişehir arası çok değildir. Hatta bazen Eskişehir'e kadar gelen yolcularımızı almaya giderdik. Buna rağmen hiç gezme fırsatım olmadı doğru düzgün. Lisede bir gün gitmiştik ama o zaman üniversitelerin kampüslerini gezmiştik sadece. Anadolu Üniversitesi'nin kütüphanesini çok beğendiğimi hatırlıyorum sadece :D Gitmek nasip olursa mutlaka önerdiğin yerleri görmeden ayrılmayacağım Eskişehir'den :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet komşu şehirlerdeniz :) Anadolu kütüphanesi her öğrencinin mekanı burda :D Umarım bir gün gelip gezersin, çok memnun ayrılırsın :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.