140 Journos

Eylül 05, 2019

Birçoğunuz bu kanalla eminim karşılaşmıştır. Son döneme damgasını vuran belgesellere imza atıyorlar. Türkiye’ deki en iyi Youtube kanalı bana göre. İşte karşınızda 140 Journos

İsimlerindeki 140, Twitter’daki karakter sınırlamasından, Journos ise gazetecilikten geliyor. Sloganları, “Türkiye’yi anlamak için” fotoğraf, video ve multimedya içerikler kullanarak haber değeri taşıyan içerikler yaratan bir yeni medya topluluğu. Her alandan gencecik insanlar, capcanlı içerikler hazırlıyor Youtube kanallarında. Oldukça çok izleniyorlar ve gündeme yön veriyorlar.

Çok kaliteli içerikleri, detaylı bir habercilik ve harika müziklerle bize sunuyorlar. Kuytu köşede kalmış hikayeleri, milyonlarca izlenen bir belgesele dönüştürüyorlar. Videoların montajı da çok kaliteli, izlerken vakit nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. Boş vaktinizi anlamlı kılmak için kesinlikle izlemenizi öneririm.


İşte benim en çok sevdiğim 140 Journos belgeselleri:
*

Diyarbakır’da Bir Astronom

1992'de Diyarbakır'dan Nasa'ya, Ay’ın Dünya çevresindeki hareketinin dairesel olmadığını söyleyerek literatürü değiştiren bir mektup gönderildi. Hayalgücü, yaşadığı coğrafyanın sınırlarını aşan ve amatör olarak astronomiyle ilgilenen Abdülkadir Topkaç, Diyarbakır Sur'daki çatışmalarda teleskopu kırıldığı için 27 yıl sonra ilk kez çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı.


*

Esenler Otogar: Alt Kat

1994’te bir mega proje olarak büyük hayallerle açılışı yapılan Esenler Otogarı’nın alt katlarında bugün bir İstanbul distopyası yaşanıyor. İstanbul’a ayak basan hemen herkesin ilk durağı olan otogarın en ücra köşelerine doğru ilerliyoruz.


*

Atatürk’e Benzeyen Adam

"Tanrı insana birkaç kez şans verir. Benziyorum, benzemekle de gurur duyuyorum. İster kabullenin, ister kabullenmeyin."


*

Bırakmadılar Yaşayayım

Mehmet C., bir gün bilmediği bir suçla tutuklanıyor ve 33 yıl 9 ay 17 gün 11 saat sonra gelen özür yazısıyla tahliye ediliyor.


*

Yeni Salgın: Youtuber

Bu videoda izleyeceğiniz insanların yaş ortalaması 30’un altında fakat toplam takipçi sayıları 15 milyonun üzerinde. Çocukların “büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna “Youtuber” cevabını verdiği son yıllarda; Youtube Türkiye’nin en çok izlenen Youtuber’larıyla mecranın dinamiklerini, ürettikleri içerikleri ve bu yeni meslek grubuna yaklaşımlarını konuştuk.



İyi izlemeler, umarım siz de seveceksiniz.

54 yorum:

  1. Evet ben de takip ediyorum. Kaliteli içerikler üretiyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum bu kanala, müthiş bir iş. Hala izlemediğim harika bölümler var. Esenler çok iyi, ben Hasan mezarcı videosuna da bayılırım mesela :). Ve daha birçoğuna :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan Mezarcı gerçekten efsaneydi ya, ben de çoğunu büyük bir heyecanla izliyorum.

      Sil
  3. Hııımm ben ilk kez senden duydum, güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  4. Kanalı ben de takip ediyorum, o kadar boş,gereksiz kanalın arasında kaliteli içerik üreten nadir kanallardan biri. Esenlerle ilgili olanı izlerken çok şaşırmıştım ve ne yalan söyleyeyim korkmuştum.. diğerlerini henüz izlemedim ama izlediklerim arasında hasan mezarcıyla ilgili olan çok ilginç gelmişti bana :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenler gerçekten çok ürkütücüydü ama ondan sonra yapılan gelişmeleri tetikledi. Gündemi belirlediler resmen. Hasan mezarcı da efsaneydi :)

      Sil
  5. Daha önce duymamıştım, sayende öğrenmiş oldum. :)
    İçeriklerini epey merak ettim, inceleyeceğım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok dikkat çekici, eminim seversiniz. :)

      Sil
  6. Cok tesekur ederim,ilk firsatta sectiklerini muhakkak izleyecegim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenler belgeselini dun izleme firsatim oldu bu arada,çok basarili👍

      Sil
    2. İzleyip, geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Bir şeye vesile olduysam ne mutlu :)

      Sil
  7. Sadece Esenler otogarı ile ilgili belgeseli izlemiştim ama mutlaka bir göz atacağım diğer belgesellere de. Bilgilendirici bir yazı olmuş ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Akela, benim en sevdiğim kanaldır, ne çıkarsa izlerim :)

      Sil
  8. Hiçbir bilgim yoktu yazınız sayesinde bilgi sahibi oldum Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Eğitim Pınarı, müsait vakitlerinde göz atarsın :)

      Sil
  9. Evet senden duymuştum. Güzel iş çıkartıyorlar.

    YanıtlaSil
  10. Çok yakından takip ettiğim bir kanal. Özellikle atanamayan öğretmen isimli videolarını çok beğenmiştim. Bir de bırakmadılar yaşayayım videoları da beni çok etkilemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o video da çok iyiydi. Ne yapsalar izlerim modundayım ben çok dikkat çekici geliyor hepsi.

      Sil
  11. güzel içerikler bazılarını izlemiştim, teşekkürlerrrr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :)) müsait oldukça izlerseniz eminim beğenirsiniz.

      Sil
  12. Çok değişik içerikler var gerçekten. özellikle Diyarbakırlı Astronom ve kendine sorduğu sorular. Buu kadar farklı yerlerde, farklı koşullarda, farklı hayatlar yaşayıp kendimize aynı soruları sormamız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya beni en çok o video etkilemişti, sonrasında yaşadıkları da. Ancak iyi haber, o adam artık teleskop sahibi :)

      Sil
  13. Bir iki videosuna denk gelmiştim.Youtube ile pek aram yok,sadece takip olarak C.Özdemir izliyorum.Onun dışındakilere artık böyle rastlarsam bakıyorum. İçerikleri güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgesel ve haber içerikli olduğu için normal Youtube' dan sıyrılıyorlar bence.

      Sil
  14. Bazen güzel şeylerin keşfedilmesi beni üzüyor be Taha :D bırakmadılar yaşayayım beni etkilemişti baya bir de sokakta yaşayan bir amcaya arabasını ev olarak kullandıran bir genç vardı. 140 journosun Türkiye'ye yeni bir bakış getirdiğini düşünüyorum. Merak ettiğimiz ya da hiç duymadığımız hayatları anlatıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demi bazen insan onu sadece kendisinin bilmesini istiyor :D ama iyi olanların hakkını da vermek lazım. Ben de gerçekten hayranlıkla takip ediyorum 140 Journos' u.

      Sil
  15. İçerikler çok iyi. Blu tv'le de çalışıyorlar bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet parayı vuranlar serisi vardı saadet zincirleri falan çok kaliteli ya.

      Sil
  16. Yeni Youtube kanalları arayışı içindeydim. Bunu bilmiyordum, sayende yararlı bir kanal daha eklemiş oldum. Çok teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  17. diyarbakırlı astronom için ekşi'de teleskop kampanyasına katılmıştım, neticeye ulaşmıştık. böyle yalın ama derin konuşan insanları dinlemeyi çok seviyorum. "kendi kendime soru soruyorum ve cevabını kendime veriyorum." bu doğallığın tutkunuyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar güzel bir şeye vesile olmuşsunuz. Ben de izlerken çok etkilenmiştim bu adamdan. Hiç bilmediğimiz daha nice güzel insanlar vardır halbuki.

      Sil
  18. Youtube da çok az kişiyi takip ediyorum. Böyle bir kanalın varlığından pek haberdar değildim ama çok ilgi çekici geldi bakacağım muhakkak. Senin sayende çok yeni şeyler öğreniyorum çokçaa teşekkür ediyoruuuummmmmmmmm *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehehe çok mutlu oldum bu yorumuna :)) rica ederim Gonca, ben de senden bir sürü güzel filmler, diziler, müzikler öğreniyorum oh oh ^-^

      Sil
  19. İlk defa duyuyorum bi bakem :)

    YanıtlaSil
  20. Birkaç defa karşıma çıkmıştı ama izlememiştim bugün bakacağım.

    YanıtlaSil
  21. Sayenizde kanalı öğrenmiş oldum, ilgi çekici, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Gökhan Bey, umarım seversiniz .

      Sil
  22. Bende geçen günlerde karşılaştım bu kanalla, aynı formatta başka kanallar takip ediyordum fakat bu kanalı bende sevdim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Aybüke, 140 Journos benim de favorilerimden :)

      Sil
  23. Rica ederim İlkay, eminim kendine göre bir şey bulursun burda :)

    YanıtlaSil
  24. saol bilmiyodum. atatürke benzeyen adamın kendisini gördüm. herkes onunla foto çekmek için sıraya giriyodu hihi. gerçekten de tıpkı o. esenler otogarı ilginçmiş izleyims :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O adam aşırı benziyor cidden, belgeseldeki hikayesi de çok güzeldi. Esenler otogarı da çok karanlık insanı ürkütüyor. Ama izlemekten çok keyif alırsın deep :)

      Sil
  25. Hemen birine bakıyorum :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Çiğköfteli bir videoları var onu ilk izlemiştim. Sonra tabi kalitesine kapıldım kanalın. 140 Journosu bilmeyenler için güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bana da çok kaliteli geliyor,, yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  27. Bende bu ne diyordum. Meğer Youtube kanalıymış demek.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.