İlham Mimi

Eylül 26, 2019


Öncelikle herkese merhaba. Bilmiyorum fark ettiniz mi ama bu aralar sizden baya uzak kaldım. Blogumun formatı, ilgilendiğim eğlenceli içerikleri size sunmak ancak bugün size içimi dökmeyi, derdimi anlatmayı istedim.

Bu aralar her şeyden soğuyormuş gibi hissediyorum. İş ve sosyal hayatımdaki bazı sıkıntılar bende bir isteksizlik oluşturdu. Severek yaptığım şeylerde bile heves kaybı yaşıyorum. Bazı günlerim çok rutin geçiyor, çok sıkılıyorum. Bundan şikayet etsem de değiştiremiyorum. Hayatımda köklü değişiklikler mi yapsam diyorum ama sonra yine aynı konumda buluyorum kendimi. Asla isyan etmiyorum, şikayetim o denli büyük değil, Allaha şükür her şey iyi ama ne bileyim motivasyon olarak biraz düşüğüm bu aralar.

Yine böyle düşündüğümde sıralarda açmıştım blogumu. Son zamanlarda hayatımdaki en büyük değişimdi, çok hevesle yazıp okuyordum. Ama şimdi bunu bile yapamaz oldum. Sadece bu da değil, ne film ne kitap… Her zaman yapmak istediğim şeyleri içimde engelleyen bir huzursuzluk var. Bir kere düşünce iyice bataklığa saplanmış gibi hissediyorum.

Ruhsal çöküntü geçiçi bir durum biliyorum ama bir an önce de kurtulmam gerek. Ben de sizlere danışmak istedim. Herkesin ayrı bir hayat tecrübesi var, belki biri yol gösterir, ilham verir diye umuyorum. Aklıma takılan soruları sizlere sormak, blog formatına uygun olsun diye de adına mim hatta ilham mimi demek istiyorum. Müsait vaktinizde tüm samimiyetinizle cevaplayacağınızdan hiç şüphem yok. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Murat Menteş’ in bir şiirinde geçer; “Allahım kaderimden şikayetçi değilim aksine bahtiyarım evrende bana da rol verdiğin için.  Asla isyan edecek kadar bir şikayetim yok ama kendimle ilgili bazı şikayetlerim var bu hayatta. Peki ya sizin:

1) Hayatınızda şikayet ettiğiniz şeyler nelerdir?

*

Aslında düşününce çoğu günüm birbiriyle aynı. Bundan bazen şikayetçiyim bazen değil. Gün içerisinde eğlenceli bir şey olmuşsa “bugün çok rutindi yaa” diye oflayıp sıkılmıyorum. Demek ki sorun rutin içerisinde eğlenceli bir şey olmamasında mı diye soruyorum kendime. Bu döngüyü değiştirmek için bir şeyler yapabilir miyim bilmiyorum. Peki ya siz:

2) Rutine girdiğinizi fark ettiğinizde ne yaparsınız?

*

Tüm sorular birbirini tamamlayarak gidiyor aslında. Bahsettiğim gibi hayatımda görece büyük değişiklikler yapabilir miyim bilmiyorum ama sizin bu konuda tecrübeleriniz var mı diye merak ediyorum.

3) En son yaptığınız önemli değişiklikler nelerdir?

*

Tüm bu anlattıklarımı dönem dönem herkes yaşıyor illa ki. Peki sizi bu durumdan kurtaran şeyler nelerdir? Belki bir söz, belki bir yaşanmışlık, belki bir hikaye:

4) Motivasyon olarak düştüğünüzde sizi ayağa kaldıran, size ilham veren şey nedir?

*

Ve işte belki de sizi okuyan herkese ışık olabilecek son soru:

5) Hayat mottonuz nedir?

*

Herkesi tek tek etiketlemek isterim ancak daha fazla kalabalık yapmayayım. Yazıyı okuyan, müsait ve vakti yeterli olan, düşüncelerini paylaşmak isteyen herkes cevaplarsa çok mutlu olurum.


Saygılarımla, Taha Akkurt.

36 yorum:

  1. Öncelikle evet, yokluğun çok fazla belli oluyordu kendi açımdan yanıtlamam gerekirse. Onun dışında bu ruhsal bunalım bende de son 2 3 aydır devam ediyordu son haftalarda toparladığımı hissediyorum. Yalnızlığa aşık olduğu halde yalnızlığın bile battığını hatırlıyorum mesela. Ben en yakınımdaki insanla konuşup yüklerimi azalttım biraz biraz. Hala bazen tökezliyorum ama kafamı dağıtacak birşey yapmaya çalışıyorum mutlaka. Yoksa o sıkıntılar bir kenarda sinsice kafanın boş olduğu anları kolluyor. En iyisi kendini meşgul etmen. Böyle böyle geçecektir Allah'ın izniyle. Mimi de en kısa zamanda yapmaya çalışayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Akela, rutin aynı rutin ancak içerisinde seni meşgul edecek ya da eğlendirecek bir şey bulamayınca insan şikayet ediyor. Beni en çok mutlu eden şeyleri bile (ki bunlar blog yazmak, sizleri okumak) yapmak istemediğimi fark ettim. Bir an çıkmak istiyor insan bu durumdan. Ben de hem beni meşgul edecek hem de sizi okumamı sağlıcak bu mimi hazırlamak istedim. Şimdiden teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık, defalarca okunası bir yazı olmuş :)

      Sil
  3. Hiçbir şey kalıcı değil. Bazen hüzün bazen neşe. Hayatın özeti bu işte. Sağlığımız yerinde olsun. En kısa zamanda aklıma gelen cevapları yazarım,
    be happy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, içsel bir devinim bence, çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Ben de bir süredir giremediğim için yazmak bir yana blogları da pek okuyamadım...
    Umarım bu boşluk hissin bir an önce geçer ki geçer. Bu da sevinç, üzüntü gibi bir his bence. Kısa sürede geçer eminim ki...
    Cevapladım da bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık Zeynep, geçeceğini biliyorum sadece süreci hızlandırmak istedim :)

      Sil
  5. Çok güzel bir mim... Ben de en kısa zamanda yapmayı planlıyorum. Evet seni uzun zamandır :) görmüyorduk. Sensiz blogger olmaz bence :)

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin (: Katlıyorum mime, paylaşırım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, şimdiden elinize sağlık :)

      Sil
  7. Ben ne zaman dibe gittiğimi fark etsem yazıyorum. Ne zaman çok yazsam dibe gittiğimi fark ediyorum. Kısır döngü gibi ama yazdıkça iyileşiyorum da bir yandan :) hemen cevaplayayım Mim'i de uzun uzun yazayım yine :))))))) halini, hislerini içtenlikle paylaştığın için teşekkürler. umarım paylaşmak daha iyi hissettirir kendini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin çok güzel yazacağınıza o kadar eminim ki :) iyi hissettikçe daha çok paylaşıcam inşallah

      Sil
  8. Bir an önce kurtulmak istiyor insan, inşallah sana da ilham olur :)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar. Bende cevapladım sorularınızı umarım beğenirsiniz ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Keyifli okumalar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık, gerçekten harika yazmışsınız. Güzel dilekleriniz için de çok teşekkürler :)

      Sil
  10. Yine üst üste iki mim cavapladım ama bu kez ayrı ayrı yazdım ki okuması kolay olsun :) Cevaplaması çok zevkli bir Mim'di. Tekrar teşekkürler Taha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim asıl, sizi okumak gerçekten çok güzel :)

      Sil
  11. Murat Menteş'in sözünü ilk defa duydum ve bayıldım . çok güzel bir mim olmuş en kısa zamanda ben de yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden çok teşekkür ederim o zaman, merakla bekliyorum :)

      Sil
  12. Güzel sorular. Cevaplayalım inşallah:)

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel bir iç döküş, ne güzel fikirler....

    Maşallah sana Taha :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sizin fikilerinizi de öğrenmek, ilham almak çok isterim :)

      Sil
  14. Seni anlıyorum ve takdir ediyorum.Bu duyguyu kabullenmektense onu aşmak için bir adım atmışsın.Benimde genelde bitmiş tükenmiş hissettiğim zamanlar olur.Ama bi yerde okumuştum hareket etmezsen üzerinde acı birikir diye.O yüzden seni üzen şey neyse onun için bir şeyler yapmak en azından bir şeyler yapmaya çalışmak yaşamına bir şeyler yapmak için çaba göstermek bile üzerine biriken acıyı azaltır.Haydi silkelen orman banyosu (japonlar orman gezintisine böyle diyorlar) yap yada ne bileyim kendini mutlu hissetirecek bir sey yap☆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yaklaşmışsın Nil, biliyorum bu hissin geçiçi olduğunu sadece süreci hızlandırmak, ölü toprağını atmak istedim yoksa iyice kötü hissedicektim. Sağolun hepiniz çok güzel tepkilerle mutlu ettiniz. Orman banyosu terimini çok sevdim, fırsat olur mu bilmiyorum ama aklımda olacak hep :)

      Sil
  15. Geçenlerde ara verdiğimde ben de seninle aynı fikirler içerisindeydim. İnsan sürekli aynı şeyleri yapınca bunalıma girip farklı şeylere yönelmek istiyor. Çünkü yapılan şeyler artık görev gibi geliyor ve insanı boğar hale geliyor. Bence böyle durumlarda biraz insan içine dönmeli. Zorlamamalı kendini. Ben düşünce olarak çok dolduğu için günlük yazmıştım ya da deneme. Tavsiye ederim rahatlama açısından iyi gelir. Ayrıca yokluğun çok belli oldu 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin yaşayabileceği geçici sorunlar tabiki de. Yine düzelten kendi oluyor :) günlük yazmak çok güzel, hatta zaman zaman buraya bile aktarabilirim. İlham verdiğin için çok teşekkürler Gonca :)

      Sil
  16. Bir Küçük ilham meselesi koydum ben bu mimin adını ve şimdi bitirdim.Umarım ilham olur!

    YanıtlaSil
  17. Hayat uzun bir serüven. Bu serüvende bazen kayboluyorsunuz, bazen motivasyonunuzu yitiriyorsunuz, bazen heyecanınızı tüketiyorsunuz. Aslında bunlar bir arayış içinde olduğumuzun bir işareti. Umarız tez zamanda yolunuzu çizersiniz. Sorularınızdan 2 ve 4'e kendimizce cevap verelim. Biz böyle durumlarda uzun yolculuklara çıkarız, motosiklet süreriz, ıssız bir yerde kamp atarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevaplarınız tam da ruha iyi gelecek öneriler, çok teşekkürler :)

      Sil
  18. Bu mimi cevaplayabilecek vaktim yok, zaten üstünden de çok zaman geçmiş, üzgünüm erken göremediğim için...şimdi yazsam sana faydasının olacağını da sanmıyorum..
    Ama buraya yazdıklarının üstüne bir şeyler söylemek istedim sana, onu da yazdım yolladım, umarım ulaşır.

    Düştüğüm zaman bana yardımcı olan bir söz var;
    "Sen Allaha güven, hiç beklemediğin anda çiçek açar umutlar." Bana çok iyi gelir bu söz.
    Belki sana da iyi gelir :)
    Huzur seni hiiiiç bırakmasın Taha...

    YanıtlaSil
  19. Güzel bir mim olmuş, bir dahakine ben de katılayım :)

    YanıtlaSil
  20. Bende şükür sonunda yaptım:)
    https://beydaninkitapligi.blogspot.com/2019/11/mimlendim-ve-mimledim-50-ilham.html

    YanıtlaSil
  21. Aslında hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Günlük sıkıcı rutinlerimizin arasına sıkıştırılmış küçük mutluluklar yaratabiliyorsak ne mutlu bize :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.